Εσύ τι κάνεις για να διατηρήσεις την υγεία του εγκεφάλου σου;

Αν δεν μπορείτε να δείτε αυτό το email, διαβάστε το εδώ online  
Εσύ τι κάνεις για να διατηρήσεις την υγεία του εγκεφάλου σου;

Από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνουμε πώς να φροντίζουμε το σώμα μας για να το διατηρούμε υγιές, μιας και "κατοικούμε" σ' αυτό για πολλές δεκαετίες. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει παιδί πρώτης σχολικής ηλικίας που να μην ξέρει γιατί είναι σημαντικό να πλένει σχολαστικά τα δόντια του, ποιες τροφές μπορεί να τα βλάψουν και ποιες ακριβώς θα είναι οι συνέπειες αν τα παραμελήσει. 

Κανείς όμως δεν μας έχει μάθει πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε το "κέντρο ελέγχου" του σώματος, τον εγκέφαλό μας. Κι ενώ οι περισσότεροι λαμβάνουμε τις βασικές τουλάχιστον προφυλάξεις για να αποφύγουμε παθήσεις που μπορεί να βλάψουν π.χ. την καρδιά ή τους πνεύμονες, αφήνουμε στην τύχη την υγεία του εγκεφάλου. 

Πλέον όμως δεν έχουμε άλλοθι. Οι σχετικές έρευνες αποδεικνύουν περίτρανα ότι υιοθετώντας έναν "φιλικό προς τον εγκέφαλο" τρόπο ζωής μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε την απόδοσή του και παράλληλα, να τον θωρακίσουμε απέναντι σε νοσήματα και καταστάσεις που μπορεί να απειλήσουν μελλοντικά την υγεία του, όπως είναι η νόσος Αλτσχάιμερ.

Η εβδομάδα έχει επτά ημέρες -  και το "κάποτε" δεν είναι μία από αυτές. Προσαρμόστε λοιπόν σήμερα τις καθημερινές σας συνήθειες στα νέα δεδομένα και ο εγκέφαλός σας θα σας ευγνωμονεί!

Καλή ανάγνωση! 

Φιλικά,
Όλγα Λυμπεροπούλου
Γνωστική νευροψυχολόγος, MSc
contact@trainyourbrain.gr 

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ www.trainyourbrain.gr

ΝΟΗΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑ: ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ "ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ" ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
Το πόσο σημαντικό αποδεικνύεται σε δυσμενείς οικονομικά περιόδους το να έχει προνοήσει κανείς κρατώντας κάποια χρήματα στην άκρη για μία δύσκολη στιγμή, το γνωρίζουμε όλοι. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται όμως, κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην περίπτωση του εγκεφάλου.
Διαβάστε περισσότερα
 

70 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΣΕ ΦΟΡΜΑ
Ψάχνετε τρόπους για να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή και να μειώσετε τις πιθανότητες να εμφανίσετε στο μέλλον νόσο Αλτσχάιμερ; Ακολουθούν 70 διαφορετικές προτάσεις για να επιλέξετε εκείνες που σας ταιριάζουν!
Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LINKS

IMPROVE YOUR MEMORY IN 40 SECONDS
Ever had the feeling your past is slipping away? There's a simple trick that should reinforce your recollections.
Διαβάστε το άρθρο
 

CAN YOU GET SMARTER?
You can increase the size of your muscles by pumping iron and improve your stamina with aerobic training. Can you get smarter by exercising -or altering- your brain?
Διαβάστε το άρθρο 
 

YOU CAN GROW NEW BRAIN CELLS. HERE'S HOW
Can we, as adults, grow new neurons? Neuroscientist Sandrine Thuret says we can, and she offers research and practical advice on how we can help our brains better perform neurogenesis - improving mood, increasing memory formation and preventing the decline associated with aging along the way.
Δείτε το βίντεο

Πρωτοποριακή υπηρεσία:
Αποστολή Aσκήσεων Nοητικής Eνδυνάμωσης μέσω email
 

hjjjj

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνεται η δυνατότητα τόσο σε υγιείς διανοητικά ηλικιωμένους, όσο και σε άτομα με ήπια νοητική διαταραχή ή ήπιας έως μέτριας βαρύτητας άνοια από κάθε γωνιά της χώρας να ασχοληθούν με νέες ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης κάθε εβδομάδα, ώστε να κρατήσουν το μυαλό τους σε φόρμα. Περισσότερα
Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε το ενημερωτικό μας δελτίο, πατήστε  εδώ 
Powered by AcyMailing