ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αλτσχάιμερ τεστ, Αλτσχάιμερ θεραπεία, Αλτσχάιμερ, άνοια, Όλγα Λυμπεροπούλου, Λυμπεροπούλου, trainyourbrain.gr, train your brain, Αλτσχάιμερ, Άνοια, Μνήμη, ασκήσεις μνήμης, νοητική ενδυνάμωση, Κέντρο Διαταραχών Μνήμης, ηλικιωμένοι, γεροντική άνοια

Διαχειρίστρια του trainyourbrain.gr και υπεύθυνη του Κέντρου Διαταραχών Μνήμης είναι η Όλγα Λυμπεροπούλου, γνωστική νευροψυχολόγος με ειδίκευση στην Τρίτη Ηλικία και τις Άνοιες. Από το 2002 εργάζεται αποκλειστικά με ανθρώπους μέσης και τρίτης ηλικίας και άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και επί μία δεκαετία υπήρξε μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του Ιατρείου Μνήμης του Νοσοκομείου "Υγεία".

Στην καθημερινή κλινική πράξη ασχολείται με τη νευροψυχολογική αξιολόγηση, την διαμόρφωση ατομικών προγραμμάτων νοητικής ενδυνάμωσης και τη συμβουλευτική φροντιστών ανθρώπων με άνοια, ενώ το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην προαγωγή της νοητικής ευεξίας και τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου. Τον Μάιο του 2016 συμμετείχε ως ομιλήτρια στο 1ο TEDxChalkida όπου παρουσίασε τα 5 βήματα για την πρόληψη της άνοιας σε μία ομιλία που μέχρι στιγμής έχουν παρακολουθήσει online περισσότερα από 2.500 άτομα. 

Άρθρα της φιλοξενούνται συχνά σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αρθρογραφεί συστηματικά για την ελληνική έκδοση της εφημερίδας The Huffington Post, στην οποία διατηρεί το δικό της blog και ανήκει στην ομάδα των experts της πλατφόρμας Thrive Global. Επιπλέον, είναι επιστημονική επιμελήτρια της σειράς "Ασημένιοι Αναγνώστες" των Εκδόσεων Εντύποις, της πρώτης σειράς βιβλίων στην Ελλάδα που απευθύνεται αποκλειστικά σε ηλικιωμένους αναγνώστες και αναγνώστες με άνοια.

Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Γνωστικής Αποκατάστασης και της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας. Έχει πτυχίο Ψυχολογίας από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και μεταπτυχιακό στη Γνωστική Νευροψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Essex του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Θέλετε να λαμβάνετε τα νέα της ιστοσελίδας μας?
Συμπληρώστε το όνομα και το e-mail σας στα παρακάτω πεδία